Wie zijn wij?


Sinds mensenheugenis staat op het einde fan " De Wâl" het café 't Dûke Lûk. Menig bezoeker heeft hier plaats genomen aan de bar of aan een tafeltje voor een hapje, een drankje en een goed gesprek. En hoewel het café intussen een paar keer van eigenaar is veranderd, is één ding hetzelfde gebleven; iedereen is welkom en voelt zich direct thuis. 

 

Sinds 1997 zijn Pieter en Doetie Liezenga de trotse eigenaren van 't Dûke Lûk. Bij Doetie zat de horeca al vroeg in haar bloed. Zij was vanaf haar dertiende al werkzaam in verschillende horeca gelegenheden. Doetie is de prater, Pieter doet vooral de zakelijke kant. En dat heeft in de loop der jaren al heel veel opgeleverd. Zo is er een nieuwe (feest)zaal gekomen, zijn er hotelkamers bijgebouwd en is de keuken uitgebreid. 

 

Riek Everts, sinds 2019 mede-eigenaar, werkt al jaren bij Pieter en Doetie. Eerst alleen op grote partijen maar later in vast dienstverband. Riek is een echte horeca-man. Als hij achter de bar staat, is een gezellige avond gegarandeerd. Vanaf 2023 staat hij volledig ''achter het roer'', waarbij Pieter hem nog ondersteunt.


In 2019 hebben zij samen besloten om het café meer in te richten als eetcafé. Er werd een serre aangebouwd en de inrichting is totaal vernieuwd. Het eetcafé heeft nog steeds de gezellige sfeer als altijd maar heeft nu een andere functie gekregen. Ook het hotel is belangrijk geworden. 't Dûke Lûk heeft een prachtige ligging en ook centraal; zowel voor de toerist als werklieden een goede stek om te verblijven. 

 

Samen met het team, waar al velen van hen jaren bij 't Dûke Lûk betrokken zijn, zetten zij iedere dag de schouders eronder. In de zomer komt daar de watersport bij. 't Dûke Lûk ligt prachtig tegen het natuurgebied It Butenfjild aan. Met mooi weer varen alle bootjes, kano's en Sup's iedere dag uit. 

 

Riek, Pieter, Doetie en alle werknemers van Hotel eetcafé 't Dûke Lûk heten u van harte welkom voor een kopje koffie, lunch, diner of een verblijf in hun gezellige Hotel en eetcafé!